Защо трябва постоянно да се усъвършенстваме?

      За много хора, вземането на диплома означава край на мъчението и здравей на живота. Уви, много бързо след това разбираме, че всъщност това далеч не е така и нашите родители са били прави да се наслаждаваме на безгрижните ученически години, защото истинската битка започва след това.

Търсене на работа, намиране на подходящ партньор, създаване на дом, семейство, мечти. Всичко това се случва все по-трудно и по-трудно, ако сме се оставили просто на течението. Все по-често трябва да кроим планове, следваме списъци от задачи и бъдем дисциплинирани. За да постигаме по-лесно и осъзнато целите си, ние непрекъснато трябва да се усъвършенстваме спрямо променящата се среда. Сега ще се опитаме да засегнем основните области, които смятаме, че трябва да се държат под внимание и на добро функционално ниво:

В час с технологиите

Искате или не искате, живота ни се управлява от софтуер, смартфони, gps системи и какви ли не приложения. Не, не говорим за фейсбук и инстаграм, които отвличат фокуса и крадат нашето време. Говорим за тези продукти, които ще ни помогнат да организираме личните си финанси, ще ни спестят ходене до банката или ще ни напомнят за срещата в петък. Отделете си време да разучите своя смартфон как може да го използвате като средство, което спестява и организира вашето време. Защо не, да навлезете по-надълбоко и разберете как интернет революцията може да ви увеличи продажбите, да ви донесе безплатни знания или нови възможности за кариерно развитие. Чудите се какво е биткойн, какво са криптовалутите? Това е новото голямо нещо, което се задава в света. Проучете, прочетете, не пропускайте и не бъдете от последните разбиращи какво се случва тук и сега. 

Ориентация в информационния поток

Вестници, телевизия, интернет, социални мрежи от къде по-напред. Имаме достъп до информация повече от всякога, но доколко е добре това. За съжаление, това все повече поражда и явления като фалшиви новини, манипулативни медии и поръчкови статии. Тук, просто трябва да проявим критично мислене и да не вярваме сляпо на всичко, което се пише и казва. Потърсете няколко независими източника на информация или проверете сами, но не се доверявайте на всичко с безрезервно доверие. Дори големите медии спестяват информация, поднасят и насочват мнения с конкретни цели за масова манипулация.

Погледни в себе си

За да действаме в хармония с околната среда и хората около нас, трябва да работим върху себе си. За да се опознаем може и цял живот да не ни стигне без да положим нужните усилия. Всеки познава общоприетите начини като хороскоп например, но реално има безброй методи и учения. Според нас една от най-мощните и събирателни науки за опознаване е Хюман Дизайн. Основната и цел е живот без съпротива чрез познаване на същността. Всеки се ражда уникален и според своя дизайн може да бъде по-успешен и удовлетворен от живота си. Една любопитна наука с която всеки може да експериментира и да види дали работи за него.

      Като за финал нека обобщим. Днес живеем в един глобален свят, наситен от високи технологии, потоци с информация и събития. Образованието може да бъде една добра основа на знание, но за да оцелеем в тази модерна джунгла, трябва да се въоръжим добре и да бъдем постоянно в кондиция.

Станимир Иванов

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2019

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.