Защо новогодишните ни цели лесно се прецакват?

    Новогодишните резолюции във времето се утвърдиха като традиция по това време, тъй като много хора виждат началото на новата година като възможност да променят нещо и да се приближат към една своя по-добра версия. Сред клишетата са влизане във физическа форма, отслабване, спиране на цигарите, алкохола и т.н. Въпреки позитивните си подбуди, обичайно е хората да се борят да се придържат към своите цели и в крайна сметка да НЕ успяват да ги доближат. Защо се случва така?

Ето няколко причини, поради които мечтите ни за "светло бъдеще" през новата година често се провалят:
1. Нереалистични цели: Поставянето на нереалистични или прекалено амбициозни цели може да ви гарантира провала още от самото начало. Важно е все пак да сте реалисти за това, което можете да постигнете и да си поставите цели, които са предизвикателни, но постижими. Например, вместо да се мятаме директно на яхта, можем да пробваме първо с гумена лодка...


2. Липса на план: Просто формулирането на цел не е достатъчно – имате нужда от конкретен план за действие, за да я постигнете. Без ясна пътна карта е лесно да се отклоните от пътя или да загубите мотивация. С малки стъпки можете да стигнете надалеч.


3. Недостатъчна мотивация: Промяната изисква усилия, отдаденост и е изключително важно да имате силна причина за да успеете да стигнете докрая. Без дълбоко вкоренено желание за промяна е лесно да се върнете към старите навици, затова трябва редовно да си припомняте основната причина, защо се мъчите, за да поддържате своята мотивация.


4. Липса на отчетност: Може да е полезно да имате някой, който да ви държи отговорен и да ви предоставя подкрепа и насърчение, докато работите за постигане на целите си. Без тази външна отчетност може лесно да загубите фокус, защото волята и съвестта ви няма да е винаги силна както в началото. 


5. Твърде много задачи: Изкушаващо е да искате да постигнете множество успехи наведнъж, но опитите да направите твърде много промени изведнъж може да бъде непосилно и да доведе до прегаряне. Затова може да започнете с нещо лесно за да се мотивирате и после да се съсредоточите върху една или две главни цели.


6. Животът ви пречи: Колкото и да сте силно мотивирани с перфектен многостъпков план за всичко, понякога неочаквани събития могат да провалят напредъка ви. Важно е да бъдете гъвкави и готови да адаптирате плана си според моментните обстоятелства.


Имайки предвид тези клопки, шансовете ви се повишиха неимоверно и нищо няма да може да ви спре. Пожелаваме ви много здраве, щастие и успехи през новата година!

powered by OpenAI

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2019

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.