Защо най-истинските неща не са материални

      Зимата определено е сезон, който свързваме с почивни дни, множество празници, кой от кой по-светли, и разбира се, много време прекарано със семейството. Какво по-хубаво от това? Както всички знаем, моментите, споделени с най-близките, носят сантиментална стойност и никога не се забравят. Коледните базари, например, са страхотно място, което можем да посетим не само с приятели, но и с любимите хора, за да усетим настроението на Рождество Христово още преди то да е дошло. Факт, е че много от средствата по тези базари биват давани за благотворителност, а това е в основата на всичко най-човешко - да помагаме и да даряваме щастие.

Ако децата ви ви попитат в какво се крие истинското щастие през зимата просто отидете на близката ледена пързалка. Никъде не е казано, че трябва да сте експерти в карането на кънки или пък да се подготвяте за следващата зимна олимпиада, за да се забавлявате. Ако пък искате да се върнете назад в детството си, вземете по един найлонен чувал и се отправете към първата по-стръмна улица до дома. Така ще покажете и на децата си как вие сте се забавлявали преди. Две подробности - бъдете внимателни и … изчакайте докато натрупа сняг. Ще ви е нужен, зимата е пред вас.

Ако пък не сте толкова големи почитатели на екстремните спортове (защото пързалянето по стръмна улица с найлонен човал, определено ще вдигне нивото на адреналина ви) просто облечете топлите дрехи, сложете ръкавиците и шала, и нека цялото семейство се забавлява както никога до сега! Как? Много простичко - бой със снежни топки - това толкова любимо и запомнящо се занимание всяка зима. Спомнете си колко пъти сте се прибирали вкъщи със зачервени бузи,сняг в джобовете, и незабравими спомени? Хиляди, нали? А защо да не станат с един повече?

Ако  ви попитаме, дали се правили снежен човек като деца и ни отговорите с “Не” едва ли бихме ви повявали. Е, има малка възможност да ви се доверим, ако сте израстнали на екзотично място, където температурата по Коледа е 40 градуса, но едва ли това е случаят. И все пак - да се върнем на родна земя, със бялата снежна зима.  Какво ни трябва, за да направим тази годишния снежен човек - средно голям морков за нос, две клонки за ръце, две въгленчета за очи, интересна шапка, ако искате да го направите по-екстравагантен, много сняг и добро, добро настроение.

      Разбира се, винаги можем да свържем Коледа и декември като месец с подаръците, които даваме и получаваме, но нека не забравяме, че тази традиция е просто начин, по който да изкажем благодарност и любов към близките си. Дори и без да прекарваме часове наред в близкия мол, пак можем да бъдем повече от щастливи, защото истинските неща, чувства, преживявания не са материални.В същността на зимния сезон е да бъдем весели и усмихнати!  Позволете си отново да изпитате и изживеете незабравимите Коледни емоции и запомнете, че без значение дали сме на 50, 25, или 5 години, ние всички заслужаваме да бъдем щастливи! Празниците са близо, вярвайте доброто и дарявайте околните с него, за да може то да се върне отново и при вас.

Георги Кърчев

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2017

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.