За празничните килограми или как да влезем във форма след Нова година

      Празниците са вече минало, но освен приятните спомени, може би са ни оставили и няколко килограма в повече, за да напомнят за себе си. Ако направим малка промяна в режима и начина си на живот не би било толкова трудно да си върнем предишната форма. Преди да започнете диета, опитайте с тези полезни Suggested съвети.

Резултатите изискват време​

Сигурни сме, че искате да свалите излишните килограми по същия начин, по който сте ги качили - за няколко кратки седмици, но това е нездравословно. Загубата на килограми за кратък период от време също води и до загуба на мускулна маса и дехидратация. Няма да споменаваме и така познатия “йо-йо ефект”, при който бързо свалената маса при диета се възвръща двойно след това при нормален режим на хранене. Никой не иска това, нали? Резултатите изискват време. Дайте си два или три месеца, за да възвърнете желаната фигура

Обърнете внимание на менюто си

Направете зеленчуците и плодовете основни елементи в храната си. Благодарение на това ще си набавите фибри, витамин А и Ц. Намалете употребата на тестени изделия (хляб) и добавете повече ястия, съдържащи бобени култури, ядки или морски дарове. Те са алтернативен източник на протеини.

Хранете се по малко, но по-често

Този съвет е известен на мнозина от доста отдавна. Въпреки това много хора правят грешката да пропускат закуска или пък да се хранят три пъти през деня, но обилно. Няма нищо по-грешно от това да се пропуснали закуската, но да си направим обяд като и за двете. Колко често ви се е случвало след края на работния ден да вечеряте късно и в доста сериозно количество? Това е една от причините за натрупване на килограми. За това ви съветваме хранете се често през деня, но в малки порции. Яжте плодове или зеленчуци между основните хранения.

Раздвижете се след празниците

След празниците е изключително важно да започнем новата година с движение. Колкото и строги диети да правим, ако не правим упражнения или най-малкото не се разхождаме повече в парка, усилията ни ще отидат почти сигурно на вятъра. Не пропускайте тренировка, само защото навън е студено например. Винаги има начин, стига да има желание!

     Започнете с тези наши съвети още днес, приятели, и сме сигурни, че ще забележите резултатите. Важно е да се чувстваме добре и да се харесваме, за да може и светът да ни хареса.

Георги Кърчев

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2017

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.