Време за равносметка или на какво ни научи 2017 година

      Съвсем неусетно, приятели, 2017 година почти привърши и е на път да остане в миналото. Много от нас може би за пореден път се убедиха, че времето лети и всеки ден е възможност, която ни се предоставя само по веднъж, и именно заради това не е хубаво да я губим.

Какво научихме ние, от Suggested.bg? Приятели, повярвайте ни, най-трудно ни е да решим от къде да започнем и да подредим по важност всеки един малък, но нужен урок, който ни бе предоставен от времето. Може би, бихме започнали с това, че разбрахме, че няма невъзможни неща. Единственото, което се иска от нас (и от вас, разбира се) е да преодолеем страховете си и да кажем “Аз мога!” и да вярваме в силите си. Останалото е въпрос на време, а с постоянство успехът е задължителен. 2017 година ни помогна да осъзнаем не само на държавно, но и на глобално равнище, че винаги ще има за какво да спорим, да намираме различия един в друг, да опонираме не само на другите, но дори и на самите себе си в определени моменти. Това, обаче, не е нужно! Трябва да се фокусираме върху приликите помежду си и да уважаваме чуждото мнение и разбиране за проблемите. Заедно винаги можем повече, а когато работим целенасочено в една и съща посока нищо не може да ни спре.

Бихме искали също така да ви споделим, че колкото и клиширано да звучи малките неща наистина правят дните ни по-хубави. Нека ценим жестовете, които правят другите за нас, и с времето ще се научим да им отвръщаме подобаващо. Понякога, дори една усмивка има силата да направи ежедневието ни от сиво в красиво. А тя, усмивката, не струва нищо, няма материално измерение. Важно е да ценим усилията си и труда си. Нужно е винаги да търсим най-доброто за себе си и околните и да не се примиряваме с по-малко от това, но не винаги това се измерва в цифри и финансови параметри. Понякога просто компанията на любим човек е достатъчна.

Както казахме, края на годината винаги е време за равносметка - тази, която всеки един от нас трябва да направи сам за себе си. Запитайте се и си отговорете честно дали сте доволни от това, което постигнахте през последните 12 месеца? Ако не сте, какво смятате, че ви попречи да постигнете целите, които желаехте, и с какво това може да се промени за в бъдеще? Ако сте доволни от себе си, просто се замислете каква е следващата крачка напред - какво, къде и как бихте искали да свършите, за да се усъвършенствате допълнително. Отговорете на въпроса какво ви направи щастливи и какво ви направи нещастни. Нека всеки един от нас си даде шанс през 2018 година да бъде по-добър човек, защото всеки има нужда от развитие, перфектни хора, както знаем, няма. Нужно е, просто да разберем, че това не е проблем, а решение. Нека бъдем себе си и дадем всичко възможно да бъдем по-добрата версия на вчерашното си аз.

      Какво бихме искали да ви пожелаем за новата 2018 година? Наслаждавайте се на любовта на околните и правете всичко възможно и те да усещат вашата. Бъдете добри и правете добро, то винаги се връща при вас. Здравето винаги е най-важно, а щастието само би допълнило цялостта на желаната картина. Вярвайте в уменията си и черпете с две ръце от знанията, които ви предоставя живота, защото той несъмнено е най-трудният университет, в който всеки един от нас постъпва. Какво ще ни даде той, зависи само от нас.

Георги Кърчев

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2017

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.