Успехът след провала или вдъхновяващите истории на известните личности

      Всички ние ги познаваме. Чували сме имената им хиляди пъти. Повечето от нас не знаят, че много от тях са се провалили преди да успеят. Възприятието на хората за успеха сякаш не е свързано с първоначалния провал и личните проблеми. Това, което виждаме е крайната слава и всеобщата любов, но през какво са преминали всички тези личности за да я спечелят и достигнат… това остава тайна за мнозина. А искате ли да надникнем заедно зад колисите на успеха и да научим повече за историите на някои от идолите на милиони? Да? Нека започваме тогава.

Джим Кери

Джим Кери е един от комиците, които винаги ще свързваме с касови хитови филми като “Маската” и “От глупав по-глупав”. Не всеки от нас знае повече за живота му. Той израства в бедно семейство с баща, който почти през цялото време е безработен. Джим напуска училище едва на 15 и започва работа като чистач, за да може да се издържа и да помага на родителите си. На първото си участие пред публика в Торонто е жестоко освиркан, а в последствие получава и други откази за роли.

Въпреки всичко, в интервю с Опра Уинфри той разказва за Закона на привличането и позитивното мислене. Той споделя как в най-трудния си период разписва сам на себе си чек за 10 милиона долара и продължава да вярва, че един ден това ще стане реалност. Седем години по-късно той получава точно същата сума за ролята си в “От глупав по-глупав”. Мотивиращо, нали?

Джей Зи

Успехът на Джей Зи също не се случва току така. Например, през 1995 година, когато той се опитва на всяка цена да сключи сделка със звукозаписна компания, никой продуцент не е съгласен на договор с него. Тогава той решава сам да създаде собствен лейбъл под името Рока-Фелла Рекърдс, който и до ден днешен е един от най-популярните и нашумели такива. Дори в най-силните си години, Джей е съпътстван от проблеми както със закона, така и в личен план.

Още от ранно детство, той се сблъсква с бедност и високо ниво на престъпност, но това не го кара да се откаже, а напротив- мотивира го допълнително. Шон Картър, както е истинското име на рапъра, определено не се предава лесно и днес неговото състояние се оценява на над 800 милиона долара... Никога не се предавайте да преследвате мечтата си.

Кейти Пери

Кейти Пери започва кариерата си в ранна възраст, като напуска училище през 1999 година за да се съсредоточи върху музикалната си кариера. Първоначално, тя е госпел изпълнителка и първият й албум, издаден през 2001, е също в този стил. Той е крайно неуспешен. Звукозаписната компания издала албума продава само 200 копия от него и по-късно фалира. След това, Кейти сменя стила си и започва да се занимава с поп музика. Поради тази причина се мести да живее в Лос Анджелис.

В следващите години, Пери подписва неуспешни договори с три лейбъла и се лута в търсене на успеха. Въпреки всичко, не се отказва. Паралелно с музикалните си занимания се налага и да работи за да се издържа. 2006 година е щастлива за нея. Подписва с Capitol Music group и недълго след това идва и първия й хит I Kissed The Girl - песента, която я прави широко разпознаваема и желана за колаборации в музикалния свят.

Тупак Шакур

Тупак Амару Шакур и до ден днешен остава един от най-известните хип-хоп изпълнители по цял свят, като с творчеството си повлиява на милиони по света. От ранна възраст обаче, той се сблъсква с престъпността и бедността, като това единствено и само му помага да се изгради като личност и да желае да промени нещата не само за себе си, но и за афроамериканското общество. Майка му, Афени Шакур, лидер на организацията “Черните пантери” го учи да се гордее с корените си, но точно заради дейността си често на нея и децата й се налага да се местят от град на град. Тупак започва музикалната си кариера под псевдонима MC New York, а по-късно пътува с нашумялата тогава рап банда Digital Underground като по време на концертите им танцува. Именно с тях идва и първата му песен Same Song, която отваря вратите на шоу бизнеса за него. В по-късен етап Тупак има проблеми със закона, прострелян е няколко пъти и излежава присъда в затвора, но това не му пречи да чупи рекорди по продажби на албумите си. През 1996 година в Лас Вегас е прострелян фатално и умира. Той е символ не само на успеха, но и олицетворение на непримиримостта и желанието за промяна. Точно заради това, той е модел на подражание на младите афроамериканци в Щатите през 90те години.

      Както вече разбрахме, успехът не винаги идва лесно. Ние сами трябва да решим на какво сме готови за да го постигнем и колко силно искаме целите ни да станат реалност. Животът е пред нас, просто трябва да вземем това, което желаем.

Георги Кърчев

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2017

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.