Силата на пролетта или как да се храним здравословно с по-малко калории

      Пролетта е вече тук и сме сигурни, че всеки от нас иска да свали някой друг килограм, не само за да се подготви за предстоящото лято, но и просто за да се чувства по-добре. Знаем, че това обаче не е толкова лесно, а и не смятаме, че подлагането на гладуване е добра идея. Да не говорим, че това може да доведе и до така наречения Йо-йо ефект, който ние не желаем. Точно за това, ние сме ви подготвили списък от няколко пролетни храни, които не само ще ви помогнат да се чувствате по-добре, но и са страхотно решение за вашите хранения през деня.

Цитрусови плодове

Учените твърдят, че грейпфрутът например редуцира нивото на инсулин в кръвта и предразполага към намаляване на теглото и забързване на метаболизма. Това не е всичко, той е страхотен източник на витамин А и Ц.

Морски дарове

Ако ще си говорим за забързване на метаболизма, важно е да включим в диетата си и добро количество протеини. Ако сте почитатели на морските дарове, давайте смело напред. В тях ще намерите добро количество протеин, желязо и минерали.

Кайсиики и Черешки

Сезонът на кайсиите е през късната пролет в по-топлите места, а те могат да ви предложат над 60 процента от дневната ви препоръчителна доза на витамин А. В тях можете да намерите и фибри, което ги прави страхотно решение за вашата следобедна закуска. А черешите, кой не ги обича. Перфектен избор за твоята нискокалорична диета. Нитратите в тях предразполагат за пречистването на тялото, а силните антиоксиданти помагат за по-добрата имунна система.

Мента

Достъпна още от ранна пролет, ментата е страхотен нискокалоричен заместител на захарта в освежаващите напитки. Добавете я към своя чай, лимонада за допълнителна свежест. Също така, благодарение на нея, можете да понижите  апетита си, ако желаете да свалите килограми.

Апержи

С по-малко от четири калории на стрък, аспержито е перфектният нискокалоричен източник на витамин А. Предлагаме ви обаче, да забравите за пърженето му в масло, а да му се насладите като гарнитура към някоя добре изпечена на скара сочна пържолка. Как ви звучи?

      Е, какво ще кажете, приятели? Как ви се струва? В унисон с тези храни, също така ви предлагаме и по-често да се наслаждавате на слънчевите лъчи. Това определено ще ви се отрази добре.

Георги Кърчев

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2019

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.