Седем интересни факта за олимпийските игри в Пьонгчанг, които сме сигурни, че не знаеш

      Олимпийските игри, без значение летни или зимни, винаги са били форум, който приковава погледите на целия свят. Това е съвсем разбираемо, защото това събитие носи един необикновен заряд, както за участници, така и за зрители. Кой спортист не би се гордял с призванието да носи олимпийски медал и коя държава не би била радостна от факта да има шампион в редиците си?

Сигурни сме, че сте прекарали часове пред малкия екран,следейки случващото се, но е възможно някои факти да са останали незабелязани за вас и тук идваме ние, Suggested.bg, с нашия скромен, но интересен списък с факти за Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

1. Пьонгчанг, Южна Корея е най-малкият град - домакин на зимните олимпийски игри от 1994 година насам.

2. Освен Пьонгчанг, Мюнхен и Анси също са били претенденти да бъдат домакини на игрите, но градът от Южна Корея печели със завидните 63 гласа. Това е третият път, когато град от Южна Корея е номиниран за домакин на толкова голям форум.

3. Олимпийският стадион в града домакин с капацитет от 35 000 места е създаден единствено и само за откриването и финала на игрите. След това, той най-вероятно ще бъде разрушен. Представяте ли си?

4. Талисманите на зимните олимпийски игри са белият тигър Сохоранг и черната мечка Бандаби. Сохоранг (сохо - пазител, ранг - тигър от корейски) се смята за животното, което пази Южна Корея от беди. Бандаби е азиатска черна мечка с полумесец на гърдите. В местния фолклор тя е символ на сила.

5. Олимпийската емблема символизира хармонията. Тя е съставена от 5 цвята - жълто, зелено, синьо, червено и черно. Цветовете са комбинация между олимпийските кръгове и националните цветове на Корея.

6. Пьонгчанг е третият азиатски град - домакин на зимните олимпийски игри. Първите два са Сапоро и Нагано в Япония.

7. За първи път от Солт Лейк Сити 2002 година Мексико има цели трима представители на зимните олимпийски игри. Това са Робърт Франко, Сара Шлепър и Родолфо Диксън. И тримата се състезават в дисциплината ски спускане.

      Колко от тези факти вече ви бяха известни, приятели? Ако са били много, то значи вие сте наистина големи почитатели на олимпийските игри. Ако са били малко, бихме се радвали, ако ви е било интересно и сме ви помогнали да научите повече за този страхотен спортен форум. Нека помним, че олимпийският принцип гласи, че трябва да дадем най-доброто от себе си и да се представим добре, а победата е едно приятно допълнение.

Георги Кърчев

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2017

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.