От трапеза на трапеза или каква е Коледната вечеря по света

      Както всички знаем, ние, хората, сме изключително различни и всяка една нация носи в себе си уникална частица от традициите и вижданията си, благодарение на храната си. Без значение, в коя точка на света се намираме, има едно нещо, което ни сближава и обединява - чувството, че винаги има място за още една хапка от всичко на Коледната трапеза. Съветваме ви след празниците да скрием кантарите си, за да запазим позитивността си и за новата година. (шегуваме се, приятели)

Как различите нации посрещат Коледа и какви са основните им ястия на трапезата, разберете с нас, в тази статия.

1. Швеция

Както мечо Пух е казал - Колкото повече, толкова повече! Това твърдение с пълна сила отговаря и за Коледната шведска трапеза. Кулминацията на вечерта е Коледната шунка, приготвена с яйца, и обилно гарнирана с горчица. Към вечерята можем да добавим и варена бяла риба, зеле, потопено в тъмен сладък сироп, и голямо разнообразие от пушени меса. Ако се интересувате на какво питие залагат шведите в святата вечер, това определено е виното.

2. Пуерто Рико

Пуйката определено може да ви донесе доста главоболие при приготвянето, но поне можете да я напъхате във фурната и да забравите за нея, докато не получи своя златен загар. Традиционното Коледно ястие в Пуерто Рико е цяло печено прасенце (известно като лехон), което изисква постоянното внимание на поне двама, за да бъде приготвено достатъчно добре. В компанията на ром с кокосово мляко, вечерята е още по-вкусна. Ако не сте почитатели на рома, жителите на Пуерто Рико могат да ви предложат и друга алтернатива - Ла Данза, шампанско, сервирано със сок от лайм или ягода.

3. Португалия

Рибните ястия и варените картофи са сред основните за трапезата по Коледа в Португалия, но истинската атракция са малките тестени сладки късчета от удоволствие. Те са потопени в захар и искрено се съмняваме, че бихте им устояли. Кралската торта или Боло Рей ще грабне вниманието ви още от първия момент, в който я зърнете - карамелизирани ядки и плодове в комбинация с канела и шоколад  Мм, че вкусно.

4. Япония

Изненадващо или не, Коледната вечеря в Япония се провежда в…. Кентъки Фрай Чикън. Всичко това стартира през 1974 година, когато компанията стартира изключително успешната си Коледна маркетингова кампания за Коледа, и от тогава до ден днешен, ако искате да празнувате този свят празник в KFC, трябва да запазите места месеци по-рано. Кой  би очаквал?

5. Източна Европа

Полша И Украйна предлагат разнообразие от 12 различни ястия на трапезата за Коледа. Масата не се вдига цяла вечер по стар обичай (Това е типично и за България, както всички знаем), а за да бъдем в добро здраве през следващата година, според традицията, трябва да опитаме от всяко едно сервирано ястие. Храната варира от месо, яйца, сирене и мляко. Вие изберете.

      Без значение, къде по света се намираме, сигурни сме, че Коледната вечеря е винаги момент, свързан с много позитивни и незабравими емоции. Насладете се на празника и дарете околните с най-доброто от себе си.

Георги Кърчев

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2017

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.