От България с любов или успехи на наши сънародници, с които да се гордеем

      България - това е нашата Родина. Тя е хилядолетна държава, дала на света много личности, които несъмнено ще бъдат запомнени. Ние, сами по себе си, знаем, че винаги пътят към успеха е труден и от нас ще се изискват много усилия, за да стигнем до финалната права. Въпреки всичко ние типично “по нашенски” отказваме да се откажем пред препятствията и продължаваме смело напред. 

Нека ви запознаем с две истории на наши сънародници, с които само можем да се гордеем.

Карате киокушин по нашенски

Захари Дамянов е световен шампион по карате киокушин без категории. Имайте предвид, че това е най-силовото карате, а в личната си витрина българинът има още редица трофей, пред които всеки един състезател може само да се възхити - четирикратен шампион на Америка без категории, четирикратен европейски шампион в супер тежка категория и много други.

Страстта му по бойните изкуства проличава още в детските години  - той е запален почитател на филмите с боеве и баща му решава да го запише да тренира карате.  Първата му победа идва през 2000 година в Шумен, а първият голям и значим успех през 2008 година - печели откритото първенство на Америка без категории.

Печели световна титла в Япония, като той е един от 192 бойци, дошли с мисълта да вземат трофея със себе си вкъщи. По пътя си към успеха преодолява руснаци, японци, бразилци и поляци.

Захари споделя, че успехите не идват “на готово”. Според него са нужни желязна дисциплина, много труд и неспирни тренировки. Последвалите победи само потвърждават тезата му, че всичко това си е струвало.

До върховете на висшата мода

Таня  Кънчева може да се похвали с това, че е успяла да привлече вниманието на световно известни имена в модния бранш като Ралф Лоран и Николас Оуквелл. Всичко обаче започва в Русе, където тя е възпитаничка в гимназията по облекло, а по-късно продължава да търси допълнителни знания и завършва бакалавър в НБУ със специалност “Моден дизайн”. Живее известно време в Германия, а желанието й за развитие я отвежда на множество конгреси и изложения. По-късно Таня се връща в София и започва работа в сферата на маркетинга, но не след дълго компанията, за която работи, решава да да й предложи да се премести в офиса им в Англия. 

След година Таня записва магистратура в Лондонския университет по изкуствата и завършва специалност “Текстилен дизайн”, а междувременно печели и моден конкурс под патронажа на Сваровски. В момента е част от екипа в модна къща за висша мода Николас Оуквелл и може да се похвали с факта, че е имала възможността да работи с имена като Никол Шерцингер например.

Работата й с Ралф Лорън идва съвсем изневиделица, познайте как - чрез инстаграм. Благодарение на приложението, тя има възможността да скицира новата им колекция в седмицата на модата в Ню Йорк.

Таня смята, че за да успееш да се пребориш с неимоверно голямата конкуренция е нужно да имаш харизма, да не се предаваш и да се бориш за това, което искаш, въпреки трудностите.

Е, приятели - искрено се надяваме, че сме ви накарали да бъдете горди с факта, че ние и вие сме родени в България и можем да се наречем българи. Нека ценим това, което имаме, и вярваме в утрешния по-добър ден. От нас зависи всичко. Честит празник. 

 

Тази статия е базирана на материали от книгата “Вдъхновяващи истории на успели българи”, сп. Амбиция.

Георги Кърчев

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2019

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.