Кодова дума: САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ! Как да влезем в час през 2019-та

Януари, магичен месец...

Периодът, който за някои е кошмар след разбития на пух и прах бюджет от декемврийското разточителство, а за други, началото на слънчевата обиколка е повод за нови надежди и мечти. През януари, всичко е възможно. Пишат се новогодишни резолюции, от смелите заричания да изваяме плочки за Слънчака, до скромните желания да видим на Мачу Пикчу царевичака. Много започват, малко прогресират, а малцина постигат.

Защо САМОУСЪВЪРШЕНСТВАНЕ ще запитате?

За да се проваляме всяка година, все нещо трябва да не е наред. Дори малцината успели също жадуват да достигнат нови върхове. А защо 2019? Защото според всички точни науки известни на Земята, Китайския зодиак, Годината на Кафявия Земен Глиган и послеписа в Майския Календар след 21.12.2012-та, през 2019-та, такава възможност се разкрива по същество! 

След като имаме благоразположението на звездите, за да настроим годината за успех, остава "по-лесната" част.... да преборим себе си.

Планиране

Добре изготвен план е половин успех, а имаме цяла година пред нас. За да не се изгубим в сметки и мечти, трябва да очертаем краткосрочни и дългосрочни цели по периоди. Примерно, "Искам да пътувам повече", това не е изпълнима цел, защото нямаме ясни критерии за изпълнението. Честото ходене до село, също е повече пътуване. Нали разбирате накъде бия. Затова, да постигнем една цел, трябва да спазваме следното:

1. Целта трябва да бъде конкретна. - бъдете възможно най- ясни и точни.

2. Целта трябва да се формулира позитивно. - запишете си целта на лист хартия.

3. Целта трябва да е реалистична. - всички цели са реалистични, ако имаме нужното време.

4. Целта трябва да бъде измерима. - определете мини цели по периоди.

5. За да я изпълним, трябва да поставим краен срок. - старата максима важи и тук.

Няма цел, която да не може да се постигне, ако спазваме горните пет правила.

Организация на време

Истинската разлика между обикновенните хора и великите хора е прекараното време. Всички разполагаме с еднакво време, но всеки сам решава какво да прави с него. Дори и Бил Гейтс разполага с 24 часа, също като вас, затова редовното оправдание "Нямам време", отговаря на "Не мога да си подредя времето". В най-общия случай сметката е проста:

8 часа Сън, 8 часа Работа и 4-6 часа за транспорт, храна и спорт;

При всеки човек и етап от живота е различно, разбира се, но винаги можем да отделим от 2 до 4 часа на ден, което можем да наречем "нашето време". През това време, да отделяме вниманието и фокуса си върху истински важните неща и постигането на заветните цели.

Постоянство

Тук вече сме изготвили плана, осигурили сме си времето и остава да изпълняваме. НО, играта не е приключила. Винаги има ентусиазъм в началото, който просто се изпарява с напредване на времето. И изведнъж март месец, отново сме в омагьосания кръг на безвремието и мечтите остават за догодина. Тук идва важното правило 4 за измеримост на целите. То ще ни позволи да проверяваме прогреса всяка седмица и да не губим кураж.

В крайна сметка сме наясно, че на теория нещата са елементарни и звучат много логично. Разликата се прави точно в последната крачка и това колко сме постоянни в това което искаме и вършим. Воля и характер са водещи за успеха на всяко едно начинание. Пожелаваме ви една успешна нова 2019-та година!

Станимир Иванов

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2019

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.