И през зимния сезон на здравословен маратон!

      Зимата е тук, остават по-малко от два месеца до Коледа, настроението ни става все по-приповдигнато, а с него се увеличава и желанието ни да консумираме повече и повече храна. Случвало ли ви се е точно след празниците да си помислите, че може би малко сте прекалили с угощението? Не се притеснявайте, винаги можете да намерите решение за това как да се храните по празниците малко по-здравословно. Все пак това е важно, нали? Как? Вижте нашите пет съвета сега: 

1. Зеленчук и плод за отскок! 

Стандартно, но има защо клишето да е клише, както се казва. Добавете към менюто си за деня храни като сладките картофи или доматите, червените чушки или цитрусовите плодове. Те съдържат страхотно количество от така нужния ни витамин Ц.  Той е полезен за имунната система, а и дава повече енергия – важно нещо за хората с интензивно ежедневие. 

2. Яки като желязо!

Една от най-важните съставки за кръвта. Червеното месо и бобовите култури могат да ви осигурят достатъчно количество желязо, което от своя страна помага организмът ви да бъде по-способен да се противопоставя на вирусите в студеното време. 

3. Вземайте пример от Попай!

През зимните месеци доста често, което впрочем е доста неприятно, се сблъскваме с най-различни вируси, ако имунната ни система не е достатъчно здрава. За да функционира тя по възможно най-добрия начин, нужно е да си набавим храни, богати на цинк. Страхотен пример за такава е спанакът.

4. Рибка, яйчица и млечни продукти!

Сьомгата, придружена от млякото, яйцата и сиренето, са страхотни източници на витамин Б12. Той намалява нивото на умората. Нека не забравяме, че това е доста важно за всеки един човек в активна възраст. 

5. Топли супички вместо шоколадче!

Понякога зимните месеци могат  да ни накарат да се чувстваме прекалено „комфортно“ и да злоупотребим с храните, богати на захар.  Това може да бъде пагубно както за фигурата ни, така и за нивото на енергия в тялото ни. Въпреки всичко, няма нужда от паника, дори и през зимния сезон има доста храни, които са полезни и същевременно вкусни – защо не си направим печени картофи или пък любимата ни крем супа? Страхотна идея, нали? 

      Е, това е от нас! Оставяме на вас сложната, но и интересна задача да намерите най-вкусната рецепта, която съответства на нашите съвети и да я споделите с нас. За приготвянето и изпробването ще се погрижим ние!

Георги Кърчев

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2019

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.