Чакането свърши, Световното Първенство Русия 2018 е тук!

      Да живее Цар Футбол! Едно от най-дългоочакваните събития в света започва днес. Само и само, за да ви накараме да тръпнете още повече в очакване на първия съдийски сигнал, ние от Suggested.bg, сме ви подготвили и списък с 13 любопитни факти за предстоящия форум. Подгответе се, започваме

1. Русия за първи път в историята получава правото да бъде домакин на световно първенство по футбол. Ние ще почакаме още 100-тина годинки.

2. Форумът тази година ще бъде 21-ви подред. Всичко започва в Уругвай през 1930 година.

3. Най-доброто класиране на Сборная на световно първенство е престижното четвърто място, но чааак през далечната 1966 година. С помощта на легендарния Лев Яшин, считан за най-добрия вратар на всички времена и единствен носител на Златната топка.

4. Световното първенство тази година е първото, което ще се проведе в Европа, след 2006 година насам, и първото в историята, което ще се проведе в Източна Европа.

5.  И един тъжен факт. За първи път от 1958 година насам Италия няма да бъде участник на този форум. 

6. На това световно първенство 32 футболни отбора ще се състезават за златната купа.

7. Мачът от откриването и финалът ще се играят на един и същи стадион - Лужники(да, този големия от първата снимка). Капацитет 81000.

8. Логото на световното първенство е създадено като съвкупност от космически елементи и типично традиционални символи за Русия, като матрьошката.

9. Индонезия получават забрана да участват в квалификациите за световното първенство поради непозволена намеса на местното правителство.

10. Зимбабве получават забрана да участват в квалификациите за световното първенство поради неспособността си да платят заплатата на бившия си национален селекционер.

11. Панама и Исландия са абсолютни дебютанти на световната сцена и ще се постараят да оставят добро впечатление.

12. Талисманът на световното първенство е избран чрез онлайн гласуване и се казва Забивака вълкът, като дизайнът му е създаден от ученичката Екатерина Бочарова.

Колко от тези факти знаехте, приятели? Кой е Вашият фаворит за трофея? Цар Футбол отново е тук, така че нека му се насладим!

Георги Кърчев

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2019

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.