България по-красива от всякога! - част 2

      Лятото идва, Слънцето ни приканва да започнем с разходките, а какво му трябва на човек, за да бъде щастлив - малко свободно време, приятна компания и добро настроение, нали така? Заедно с това ние също решихме да се включим в пътешествието ти. Чудиш се как? Сега ще разбереш. Поетът е казал “Опознай Родината, за да я обикнеш”, а ние сме напълно съгласни с това твърдение. Сигурни сме, че ти вече имаш любими места в България, които посещаваш всяка година, но искаш ли да пробваш нещо ново? Да? Страхотно, тогава тази статия е точно за теб. Виж нашите пет нови предложения за теб. Сигурни сме, че ще ти харесат. И не забравяй, че България е по-красива от всякога.

Чипровски водопад

Перфектното място, на което можете да се насладите на почивния си ден - далеч от шума на големия град и безкрайните задължения. Тук можеш да посетиш и Гушовския манастир, сгушен сред зеленината на Стара Планина. Ако искаш да си отпочинеш, наблизо има маси за пикник, а Чипровският водопад без съмнение ще те накара да затаиш дъх пред красотата му. Мястото се намира близо до град Чипровци, който ще те приветства и остави в съзнанието ти хубави спомени. Готов ли си? Оправяй багажа и да тръгваме.

Дунавските острови край Русе

Ако си почитател на каяка, Дунавските острови край Русе несъмнено ще ти харесат. Островите са 10 на брой, обособени в четири различни групи. Интересен факт е, че те са перфектното място за гнездене на редица птици като сивата и бялата чапла, корморана и много други. През лятото, когато нивото на реката спадне, можете да видите и наносите, отговорни за създаването на самите острови. Това място е безспорно различно и по свой собствен начин симпатично и приятно.

Фарът на Шабла

Ако все още не знаеш, нос Шабла е най-източната точка на република България, а фарът допринася с чара си за уникалността на това място. Той е не само най-старият фар у нас, но и най-високият. Близо до фара има и място за отдих - симпатична беседка с пейки, на която спокойно можеш да се насладиш на гледката. Можеш да посетиш и Дуранкулашкото езеро, а плажовете ще ти предложат разнообразие от пясък и скали.

Плаж Болата - Калиакра

Няма да го отричаме - това е едно от любимите ни места. И за втори път в една статия те връщаме към нос Калиакра, не защото другаде няма какво да се види,  а защото това място наистина си заслужава. Плажът се намира в симпатично малко заливче, което го прави още по-романтично и красиво място. Спокойно можем да кажем, че този е един от най-красивите плажове у нас. Въпреки, че бреговете на Калиакра са покрити със скали, пясъкът тук ще те накара да обикнеш Болата и да искаш да се върнеш отново. Ех… въздишаме с носталгия и чакаме отпуската...

Карадере

Името на местността идва от турски език и означава черни стръмни брегове, но нека това не те заблуждава - тук ще видиш красиви вълни и уникално приветлив плаж. Мястото(на главната снимка) все още е незастроено, което го прави перфектна дестинация, ако си решил да отпочинеш и шумът на големия курорт ти е омръзнал. Тази местност е най-южната по Варненското Черноморие и е в близост до град Бяла. Ако си почитател на къмпинга, не се колебай, а позвъни на компанията и се отправяй натам, няма да сгрешиш. Тук е спокойно, а лекият морски бриз ще те накара да се почувстваш с крачка по-близо до Рая.

      Е, приятелю, колко от тези места предизвикаха интереса ти? А колко от тях вече си посетил? Сподели с нас впечатления и спомени и не забравяй, че Родината е красива. Нужно е само да го забележим.

Георги Кърчев

За нас

Ние сме млади, ентусиазирани и позитивни хора, търсещи слънчевата пролука в сивото ни ежедневие. Членовете на нашият екип са всички хора помогнали в изграждането на нашата платформа със своите предложения, идеи и препоръки. Това може да си и ти - позитивен, креативен, усмихнат е достатъчно да си част от Suggested Общността!

 

© Suggested - 2017

Този сайт използва бисквитки - общите ни условия

Харесва ти идеята?

Подкрепи ни!

#suggested.bg
#suggested.bg

За идеята

Инициативата на Suggested.bg е да обединим най-доброто от сферите на услугите, образованието и спорта на едно място и Вие се намирате на точно това място. Тук сме подбрали места изпълнени с качество и приятно отношение. Нашата цел е да ви улесним максимално, като само с няколко клика да намерите търсеното.